MÜŞTERİ PANELİ

Network Altyapısı

Yapısal Kablolama

Yapısal Kablolama Neden Bu Kadar Önemli?

Network sistemi üzerinde kritik iş uygulamaları en uzun süre kullanılabilecek şekilde, Yapısal Kablolama sistemleri ile kurgulanır ve projeleri gerçekleştirilir. Binanın tüm kontrol ve haberleşme sinyallerinin dijital ve analog olarak iletimi için yapılan tüm kablolama işlemleri, pasif ve aktif cihazları, Yapısal Kablolama sistemini oluşturur.
 
 
Bina içinde enerji,,telefon, data, ses ,güvenlik sistemleri sinyallerinin düzgün bir biçimde iletimini sağlamak için yapılan ve bu sistemleri tek bir çatı altında toplayarak yönetebilmeye ve gerekli durumlarda altyapıyı genişletmeye imkan sağlayan bir altyapı çalışması Yapısal Kablolama işlemidir.
Yapısal Kablolama işleminde en önemli nokta en doğru kurgulamanın yapılması ve düzgün,kaliteli cihazların kullanılmasıdır. Düzgün kurulan bir altyapı ile, kurumların bu alandaki ihtiyaçları uzun süreler boyunca karşılanabilir.

Yapısal Kablolama Neden Bu Kadar Önemli?

Bir ağ sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için yapısal kablolamanın kusursuz yapılandırılması zorunludur. Yapısal kablolama yapılandırılırken yapılabilecek en ufak hata sistemin çalışmasını engellemektedir. Ağ alt yapısı oluşturulacak mekan veya yapının projelendirilmesi işin can damarıdır.

Yapısal kablolama projelendirmesi hatasız ve uygun şekilde tasarlanmalıdır. Yapısal kablolamanın yapıldığı kurum ve kuruluşların gelecekte daha da büyümesi durumunda, sahip olunan ağ sistemlerinin de büyütülmesi gerekebilir. Projelendirme aşaması sağlıklı yapılmayan bir ağ sistemi, yapısal kablolamanın tekrar yapılandırılmasını gerektirebilir. Bu yüzden, hem uzun vadeli performans hem de sorunsuz genişletme için yapısal kablolamanın projelendirilmesi büyük bir titizlikle yapılmalıdır. Kaliteli ürünlerin kullanılmasıyla beraber işçiliğin temiz olması da yapısal kablolamanın olmazsa olmazlarındandır.

Yapısal Kablolama Türleri

Yapısal kablolamada 5 farklı kablo çeşidi kullanılmaktadır. Bunlar kalite ve performans açısından, düşük kaliteden yüksek kaliteye doğru cat-5, cat-5e, cat-6, cat-7, fiber optik şeklinde sıralanır. Cat-5 kablo saniyede 100 megabit hızına kadar destek verebilir. Cat-5e kablo saniyede 1000 megabit hızına kadar destekler. Cat-6 kablo öncekilere göre daha yüksek performans sunmakla birlikte saniyede 1 cigabit hızına kadar destekleyebilir. Cat-7 kablo ise korumalı (shielded) yapıdadır. Cat-5 veya cat-6 kablolara göre iki katı performans sergiler. Fiber optik kablolar ise yapısal kablolamada kullanılan en hızlı veri iletimini sağlayan kablo türüdür. Genel itibariyle bahsettiğimiz kabloların bağlandığı bir anahtar (switch) üzerinden bağlantı paneline (patch panele) aktarma yapılarak ağ sistemine bağlanılır.

Hizmet Talep Formu

Hizmet talebinde bulunun, en kısa sürede müşteri temsilcilerimiz sizlere iletişime geçsinler.

Hizmet Talebiniz başarıyla gönderilmiştir, teşekkür ederiz.